Vingele

Ovanlig men god efterätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

1/2 dl socker
1 1/2 dl vatten
14 plattor gelatin
1 flaska torrt vitvin
300-400 g blå druvor

Gör så här

Lägg gelatinplattorna i blöt i kallt vatten. Blanda socker och vatten och värm upp tills sockret smälter. Vrid ur gelatinplattorna och smält dem i sockerlagen

Ta grytan från värmen och tilsätt vinet. Häll lite av blandningen i en form som sköljd med kallt vatten. Sätt den kallt.

När gelen i formen är hård, lägger man ett lager med vindruvor på. Häll försiktig lite mer av den flytande gelen över. Sätt in formen kallt till gelen är hård. Lägg i fler druvor, häll på mer gelé och fortsätt tills all gele är använd.

Låt gelen stå kallt till nästa dag.

Vid servering så lossar man försiktig med en kniv längs kanten av formen och dopper formen ett ögonblick i varmt vatten. Lägg serveringsfatet över formen och vänd snabbt.
Visningar:
3532
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Vingele recept
Pannacotta med ..
över 2 månader
Gelégott i glas..
av Bodil56
över 2 månader
Rabarber och vi
över 2 månader
Läskande vingel..
över 2 månader
Vinbär i vingel..
över 2 månader
Glaserade jordg
av kassy
över 2 månader