Vinkokta äpplen med mandelmasseglass

Underbar och lättgjord efterrätt!

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2 dl vitt vin
1 dl vatten
3 msk strösocker eller honung
1 liten bit kanelstång
3-4 stora äpplen
5 dl vaniljglass (valfri sort)
30 gr mandelmassa
Havreflarn

Gör så här

Koka vin, vatten, socker/honung och kanelstång tills 2/3 återstår.
Skala och skiva äpplena tunt. Lägg i en låg, vid kastrull. Slå den silade hopkokta vätskan över och sjud i några minuter tills äppleskivorna har mjuknat men fortfarande har spänst.
Låt dem rinna av och varva skivorna i portionsformar eller i en större form.
Låt glassen mjukna något, blanda ned mandelmassan och frys om igen.
Stjälp upp äppleformarna/formen. Servera med glass och ett frasigt havreflarn.
Mums!
Visningar:
1321
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.