Vinkokta kycklingfiléer

Helg- eller festmat som förbereds iförväg. Till studentmiddag har jag serverat denna rätt! Fördubbla, tredubbla osv alla ingredienser så det passar din fest.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4-6 kycklingfiléer
1/2 purjolök
1 knippe persilja
1 krm svartpeppar
1 tsk krossad rosmarin
3 dl hönsbuljong
1 1/2 dl vitt vin
1 msk pressad citron
SÅS:
1 dl kesella
1 dl gräddfil
1 dl citronmajonäs
TILLBEHÖR:
sallad
gräslök
citron
3-4 tomater

Gör så här

Finfördela purjon och hacka persiljan. Gör en bädd i en ugnsform och lägg på de tinade filéerna coh strö över kryddorna. Häll över buljong, in och citron och sätt in i 175 gr ugnsvärme tillaga i ca 40 min. Låt stå i kylen i ca 1 dygn. Blanda gärna till såsen i förväg det vinner den på smakmässigt. Skiva filéerna och lägg dem på en bädd av sallad, klipp lite gräslök över och garnera med tomat och citronskivor servera med såsen. Nykokt potatis passar bra till.
Visningar:
2203
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader