Vinmarinerad fläskfile med kall sås

Till en buffé kanske eller en krämig potatisgratäng eller ....

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g fläskfilé
salt
peppar

Marinad:
1/4 dl konc. svartvinbärssaft
1/4 dl matolja
½ msk soya
1 msk kalvfond
1 msk vinäger
1 citronskiva
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar

Sås:
2 dl créme fraiche
1 dl mango chutney
2-3 msk mjölk
salt och peppar

Gör så här

Putsa fläskfilén fri från hinnor och fett.
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en dubbel plastpåse. Lägg fläskfilén och knyt till påsen. Låt påsen ligga ca 5 timmar i kylskåpet.

Ta fram filén, torka av den väl. Bryn filén runt om i lite matfett, salta och peppra. Sänk värmen och låt filén eftersteka under lock på svag värme ca 15-20 minuter. Låt filén kallna.

Rör samman creme fraiche med mango chutney. Späd med mjölk till lagom tjock sås. Smaka av med salt och peppar.

Skiva filén i tunna skivor, lägg den på ett uppläggningsfat. Häll lite av såsen över filén, bjud resten av såsen separat till. Skiva ev. exotiska frukter och lägg dem bredvid på fatet.
Visningar:
9375
Sparat:
149

LIKNANDE RECEPT

Vinmarinerad recept
Vinmarinerade p..
av tina62
över 2 månader
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fint upplägg
över 2 månader
Kassler med pap
av SuHo
över 2 månader
Persikor i vin ..
av Bodil56
över 2 månader
Vinmarinerad st
över 2 månader