Vintrig ost- och laxsallad

En elegant lunch eller förrätt som inte är arbetsam att tillaga. Denna enkla rätt tillåter att den mesta tiden läggs på varmrätten.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

50 g stark ost
1/2 späd purjolök
1 vitlöksklyfta
1 knippa persilja
1 knippa rädisor
50 g kallrökt lax
2 endivsalladshuvuden
100 g keso
2 msk matlagningsgrädde
1 tsk citronsaft
Salt
Peppar
1 msk pumpa- och solroskärnor

Gör så här

Skär osten i tärningar. Ansa, skölj och hacka purjolöken. Skala och pressa vitlöken. Hacka persiljan fint. Skölj rädisorna och skär dem i tunna skivor. Skär laxen i strimlor eller tärningar.


Skölj och lägg åtta fina endiveblad åt sidan. Skölj och hacka resten av endivsalladen fint.

Blanda keson med matlagningsgrädde och citronsaft. Blanda sedan ner osttärningar, purjolök, pressad vitlök, hälften av persiljan, rädisor, lax och den hackade endivsalladen. Smaka av med salt och en stor nypa peppar. Rosta pumpakärnorna i en torr kastrull tills de börjar dofta.

Lägg de hela endivebladen på en tallrik och fyll dem med sallad. Strö över pumpakärnorna och persiljan. Servera med färska baguetter eller toasts.
Visningar:
1110
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Laxsallad recept
Laxsallad i tun..
av lennali
över 2 månader
Laxsallad
av lennali
över 2 månader
Laxsallad med c
över 2 månader
Pasta- och laxs
över 2 månader
Varm laxsallad
över 2 månader
Laxsallad
av Queenie
över 2 månader