Vit choklad och bananmousse med sirapsflarn

Ska prova nu på nyårsafton men visst verkar det mumsigt!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5

Ingredienser

180 g vit choklad
3½ dl vispgrädde
2 msk creme fraiche
2 st bananer
1 st citron
2 msk vit sirap
0,5 dl glykos ( finns på apoteket)
200 g hallon
1 st banan

Gör så här

Hacka chokladen fint och smält över vattenbad eller micro.
Vispa grädden och creme fraichen till en lös konsistens och vänd ned 1/3 i taget i chokladen.
Blanda försiktigt till en jämn smet.
Mosa bananerna med en gaffel och droppa över lite citronsaft så att det inte mörknar.
Vänd ned bananmoset i chokladen och ställ in i kylen 7-8 timmar.

Sirapsflarn:
Sätt ugnen på 180 gtade. Blanda sirap och glykos. Lägg små klickar på bakplåtspapper och låt stå i ugnen tills de är lätt bubbliga och har fin brun färg. Förvara i frysen fram till servering.

Vid serveringen: Mixa hallonen. Klicka upp lite mousse på en spegel av hallon, stick ned ett -två flarn i moussen och njut!
Visningar:
1237
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Bananmousse recept
Bananpannkaka m..
över 2 månader
Krämig bananmou
över 2 månader
Avokado- och ba..
av LillaJa
över 2 månader
Bananmousse med
över 2 månader
Bananmousse
över 2 månader
Brownie med ban
av Fin
över 2 månader