Vit chokladkaka

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

100 g vit choklad
100 g smör
2 dl strösocker
150 g kesella lätt
saft och skal av en halv citron
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Gör så här

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör socker och kesella till en jämn smet. Tillsätt smör och choklad. Blanda noga. Riv citronskalet och pressa ur saften. Blanda ner det i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter i 200 grader.
Visningar:
1940
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
Chokladkaka på ..
av kimia
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Smulpaj jordgub
av vernis
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader
Långpannekaka m
av Liliane
över 2 månader