Vit chokladkladdtårta

Syndigt gott!!

Betyg (1 röst)
Antal personer
16 bitar

Ingredienser

250 gram vit choklad
200 gram smör el. margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
ev. 2 msk konjak
2 dl vetemjöl

Glasyr:
150 gram vit choklad
½ dl vispgrädde
Florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.
Smält smör i kastrull, ta från värmen och tillsätt chokladen och rör tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, ev. konjak och mjöl.
Häll smeten i smord,bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kallna.

Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden, ta av från värmen och rör ner chokladen.
Låt glasyren halv-stelna ca 5 minuter i kylskåp.
Bred glasyren över kakan och låt stelna i kyl. Sikta över florsocker.
Servera med färsk frukt eller jordgubbar.
Visningar:
2370
Sparat:
10
Chokladkladdtår
över 2 månader
Vit chokladklad
av Queenie
över 2 månader
Min vita chokla
över 2 månader
Chokladkladdtår
över 2 månader