Vit chokladkladdtårta

Denna kladdtårta är underbar, det som gör den extra speciell är den svaga smak av konjak som lyfter tårtan till något extra... Den behöver inte serveras med grädde dock blir den komplett med exotiska frukter.....

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 16 bita
Vit chokladkladdtårta

Ingredienser

250 g vit choklad (gärna Odense Vitblock)
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl

Glasyr:
150 g vit choklad (gärna Odense Vitblock)
1/2 dl vispgrädde

florsocker
ev grädde
Frukt/bär

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen fint. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad/smör smeten, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan svalna och ställ i kylen. Undertiden gör glasyren, Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren "halv-stelna" i ca 15 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Visningar:
2385
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Chokladkladdtår
över 2 månader
Vit chokladklad
av Queenie
över 2 månader
Min vita chokla
över 2 månader
Chokladkladdtår
över 2 månader
Vit chokladklad
av tandri
över 2 månader