Vit chokladmousse med krokant

Se till att grädde och vit choklad har samma temperatur när de blandas, de är lätt hänt att vit choklad skär sig.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
Krokant:
1/2-1 dl socker
1/2-1 dl mandel
Hallonsås:
150 g hallon
25-50 g florsocker

Gör så här

Smält sockret till krokanten och blanda i mandeln. Häll upp på en oljad plåt. Låt krokanten kallna och stöt den sedan i mortel eller kör den försiktigt i matberedare. Vispa grädden först till löst skum och sedan tillsammans med creme fraiche. Smält chokladen över vattenbad. Blanda den med gräddkrämen och häll smeten i formar eller i portionsglas. Ställ moussen i kylen.Mosa hallonen med socker ochsila genom att trycka bären mot nätet i en sil för att få bort kärnorna.
Visningar:
2613
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Chokladmousse recept
-LCHF Chokladmo..
över 2 månader
Långpannekaka m..
av Liliane
över 2 månader
Tårta Black and
över 2 månader
Påskmoussetårta..
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Enkel chokladtå
över 2 månader