Vit fisk med citrondoftande rotsaker

Denna rätt är verkligen snabblagad och har en frisk smak av citron och färsk timjan. Det är lätt och enkel vårmat med krämiga rotfrukter och mjäll fisk. Servera med kokt eller pressad potatis.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg fast vit fisk
2 msk smör
2 morötter
100 g rotselleri
2 palsternackor
1 purjolök
2 dl grädde
2 dl vatten
1 citron, skalet
1 kruka färsk timjan
Salt
Peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Dela fisken i portionsbitar. Bryn den i smör på hög värme på båda sidor så att den får fin färg. Salta och peppra.

Lägg fisken i en ugnsfast form.
Skala och strimla rotfrukterna fint på längden. Riv skalet av citronen. Lägg åt sidan.

Ställ in fisken i ugnen tills att fiskköttet vitnat, vilket bör ta ca 10 minuter. Stek under tiden rotfrukterna i olja och slå över grädde, vatten, citronskal och finhackad timjan. Salta och peppra.
Visningar:
4215
Sparat:
75

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader