Vit kladdchoklad tårta

Vit, vacker och jättegod är desserttårtan som serveras med frukt och vispad grädde.

Tips Har du inte konjak, ta xante likör, det blev jätte gott

Betyg (10 röster)
Antal personer
16 bitar
Vit kladdchoklad tårta

Ingredienser

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde

florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Visningar:
8672
Sparat:
280

LIKNANDE RECEPT

Kladdchoklad recept
Vit kladdchokla
av lennali
över 2 månader
Kladdkakemuffin
över 2 månader
Kladdchoklad mu
över 2 månader
Kladdchokladmuf
av Kedocas
över 2 månader