Vitchoklad- och blåbärscheesecake

Älskar cheesecake

Betyg (6 röster)
Antal personer
1 kaka
Vitchoklad- och blåbärscheesecake

Ingredienser

Botten
300 g Digestivekex
150 g osaltat smör

Smet
1 dl strösocker
1 dl Maizena (majsmjöl)
2 tsk Fazer Ögon Vanillinsocker
600 g Philadephia (naturell färskost)
2,5 dl Kesella 10 % (kvarg)
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g Fazer Ögon Lemon Lime Choklad
1 dl frysta blåbär

Gör så här

Sätt ugnen på 175°, varmluft. Krossa kexen i mixer och rör i smält smör. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna. Blanda socker, majsmjöl och Fazer Ögon Vanillinsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Tillsätt äggen och vispa väl. Tillsätt grädden lite i taget under vispning. Smält Fazer Ögon Lemon Lime Choklad i ett vattenbad och rör ner den i smeten. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 200° i 30 minuter.

Tips!
Låt cheesecaken stå i kyl över natten för att sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
Visningar:
12581
Sparat:
235

LIKNANDE RECEPT

Rahkapiirakka
av emeliem
över 2 månader
Hallon- och blå
av MrsC
över 2 månader
Smal blåbärsche
av tina62
över 2 månader
Blåbärscheeseca
över 2 månader