Vitkålsstuvning med stekt fläsk

Passar även med köttbullar till

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1/2 vitkålshuvud (ca 500 g)
2 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 dl hackad persilja
400 g stekta skivor rimmat fläsk

Gör så här

Skölj och strimla vitkålshuvudet. Koka strimlorna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.

Mät upp 1-2 dl av kokvattnet och häll i kastrull. Rör ner crème fraichen. Koka upp.

Rör ner vitkålen. Smaka av med svartpeppar och salt. Häll i persiljan.

Servera vitkålen med stekta skivor rimmat fläsk. En grov brödskiva är gott till.
Visningar:
4579
Sparat:
33
Potatis- och vi..
över 2 månader
Purjo- och vitk
över 2 månader
Fläskfilé med S
över 2 månader
Halstrad kassle
över 2 månader
Fläskfilé med S
över 2 månader