Vitlöks- och örtbaguetter

Min mammas underbara recept på goda baguetter

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Vitlöks- och örtbaguetter

Ingredienser

1 paket jäst
1 liter fingervarmt vatten
3 msk honung
2-3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk salt
2 msk basilika
Vetemjöl

Ägg och sesamfrön till pensling

Gör så här

Smula jästen i en bunke, häll det fingervarma vattnen över. Rör i oljan, honungen, saltet, basilikan och vitlöken. Häll på mjöl. Jag vet inte exakt hur mycket det ska vara, jag häller på lite och rör om, och fortsätter så. Kanske 1-2 liter?
Arbeta ihop till en slät deg och låt jäsa i 45-60 min under bakduk.

Ta upp degen och knåda lite. Dela i 4 bitar och forma varje bit till en baguette. Låt jäsa i 20 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med ägg och strö på sesamfrön. Ev. skåra lite snyggt.
Sätt in i ugnen, ca 15 - 20 min.
Visningar:
12209
Sparat:
489

LIKNANDE RECEPT

Örtbaguetter
av Disen
över 2 månader
Grillade örtbag
över 2 månader