Vitlöksbakad fisk på tomatbädd

Servera fisken med couscous smaksatt med basilika och rostade pinjenötter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st
Vitlöksbakad fisk på tomatbädd

Ingredienser

3–4 tomater
1 krm rapsolja
2 fiskfiléer (à 150 g)
saft av 1/2 lime
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
4 vitlöksklyftor, skivade
1 msk timjanblad
1 tsk olivolja

Tillbehör:
1 dl couscous
finstrimlat skal av 1/2 välborstad lime
8–10 basilikablad
1 msk rostade pinjenötter

Garnering:
salladsblad
Limeklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Skiva tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat penslat med lite rapsolja. Krydda med hälften av saltet och pepparn. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 20 min.

Öka ugnstemperaturen till 200°. Lägg fiskfiléerna på
tomatbädden. Pressa över lime, salta och peppra. Strö över vitlök och timjanblad. Ringla över olivolja. Stek mitt i ugnen tills fisken är klar, 10–15 min.

Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda med limeskal, basilika och pinjenötter.

Servera fisken med couscous. Garnera med salladsblad och limeklyftor.

Ca 388 kcal/portion
varav ca 11 g fett,
38 g kolhydrater,
34 g protein
Visningar:
2335
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Tomatbädd recept
Grillad Halloum..
över 2 månader
Bananer i skink
av Bodil56
över 2 månader
Kryddiga korvar
över 2 månader
Kycklingfiléer
av Queenie
över 2 månader
Gratinerad kass
av snutten
över 2 månader
Ugnsbakad lax p
över 2 månader