Vitlöksbröd med gräddstuvade champinjoner

Ett vitlöksdoftande franskbröd fyllt med en champinjonstuvning. Svampstuvningen blir extra god på färska champinjoner.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 formfranska
200 g bredbar leverpastej
50-76 g smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost

Svampstuvning:
½ kg färska champinjoner
50 g smör eller margarin
3-4 dl vispgrädde
½ dl sherry eller 1 dl torrt vitt vin
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Rensa champinjonerna och halvera dem. Fräs dem i fettet, tillsätt grädden i dl-portioner medan svampen får puttra på svag värme ca 30 minuter.

Skär av ett lock på franskbrödet och holka ur det försiktigt.

Blanda leverpastejen med matfett och krossad vitlök och bred den inuti brödet, såväl på botten som på kanterna.

Strö osten över och sätt in brödformen i ugnen tills osten smält och börjar ta färg.

Smaka av svampstuvningen med vin och kryddor och häll upp den i det varma och frasiga brödet. Servera det genast.
Visningar:
2585
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Vitlöksbröd recept
Vitlöksbröd näs..
över 2 månader
Gulaschsoppa me
över 2 månader
Fläskfilégratän
över 2 månader
Ostgratinerat v
av LaJefa
över 2 månader
Kycklingsouvlak
av ros
över 2 månader
Cowboysoppa
av MrsC
över 2 månader