Vitlöksfrästa tigerräkor/scampi

Jättegott, jätte enkelt. Går bra att förbereda. Perfekt plockmat eller förrätt! Dessa räkor kan även serveras kalla Gör bara precis som vanligt, men hoppa över att värma dom. De är supergoda bara som de är!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

ca 200 g frysta scampi

Marinad:
1 - 2 vitlöksklyftor
ca 1/2 dl matolja (är övertygad om att det funkar med i princip vilken olja som helst )
salt

Gör så här

Tina räkorna. Det tar ett par timmar i rumstemperatur. Låt räkorna rinna av ordentligt och blanda marinaden.

Lägg i räkorna och marinera över natten.

Ta upp räkorna och låt marinaden droppa av lite grann.

Hetta upp en wokpanna. Ha i lite olja, värm räkorna hastigt, någon minut, och servera genast med aioli eller citron majonäs, vitlöksbröd eller bara som de är!
Visningar:
15954
Sparat:
111

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé med g
över 2 månader
Räk- och chilig
av styvan
över 2 månader
Buffé
över 2 månader
Gambas al ajill..
av Luis
över 2 månader
Scampi a' la In
av Alsing
över 2 månader
Krämig och kris
över 2 månader