Vitlöksgravad strömming

Sill och strömming är givna klassiker på buffébordet. Det här är en vinnande variant med krämig vitlökssås som strömmingen får gravas i ett dygn i kylskåpet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

500 g strömmingsfilé
4 dl vatten
1 dl ättiksprit, 12 %
1½ msk salt
4 msk strösocker

Vitlökssås:
2 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
2-3 pressade vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
1 tsk torkad dragon

Gör så här

Blanda vatten och ättiksprit i en skål.

Tillsätt salt och socker och rör tills det har löst sig.
Lägg ner filéerna i lagen.

Ställ in dem i kyl tills köttet blivit vitt och fast, cirka 6 timmar. Häll bort lagen.

Dra skinnet av strömmingen och lägg filéerna i ett durkslag så att de rinner av. Blanda alla ingredienserna till såsen. Varva strömming och sås i en burk. Låt stå i kyl och mogna ett dygn innan servering.
Visningar:
1501
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Strömming i ugn
av evaldo
över 2 månader
Kräftströmming
av matnytt
över 2 månader
Inlagd strömmin
av mammis
över 2 månader
Monikas vitlöks
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader
Strömmingslåda
över 2 månader