Vitlöksmarinerad oxfilé med råstekt potatis

Det riktigt goda behöver sällan vara komplicerat. En köttbit och potatis - är det inte vad många av oss tycker är allra godast?

Betyg (1 röst)
Vitlöksmarinerad oxfilé med råstekt potatis

Ingredienser

Oxfilé i bit ca. 250g/pers
6 vitlöksklyftor, hackade
½ dl matolja
2 tsk grovt salt
Vitlökssmör
Potatis ca 3 normalstora/pers

Gör så här

Blanda oljan, vitlöken och saltet, smörj in filén och lägg i en plastpåse töm i resten av marinaden. Lägg i kylskåpet i minst 12 timmar. Vänd runt ibland.

Skala och skiva potatisen tunt, skölj i kallt vatten och lägg i handduk och torka av lätt.

Ta ut filén och dra av överskottet av marinaden med handen. Bryn filén i het panna snabbt för en fin yta, lägg i ugnsfast form i 180° tills den är enligt egen smak (blodig, medel eller genomstekt).

Stek samtidigt potatisen med lite salt tills den är gyllenbrun.

Lägg upp potatisen på ett uppläggningsfat, skär filén i ca 1 ½ cm tjocka bitar och lägg över potatisen.

Servera med vitlökssmör, valfri typ av sallad och ett gott rött vin t ex en Rioja.
Visningar:
22717
Sparat:
168

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader