Vitlingfilé med cider

Cidern är underskattad i den svenska matlagningen, men i dess hemland Frankrike används den gärna till såväl fisk- som kötträtter. Här ackompanjerar den fina vitlingfiléer i god citronsås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g vitlingfilé
3 dl äppelcider
Salt
Peppar
2 citroner
100 g smör eller margarin
Färsk dragon eller citronmeliss

Gör så här

Lägg de tinade vitlingfiléerna i en fiskkittel eller kastrull. Häll över cider och salta och peppra. Låt fisken sjuda på svag värme 8-10 minuter tills den är genomkokt.

Lägg upp vitlingen på ett varmt uppläggningsfat men spara spadet. Pressa saften ur en halv citron och klyfta resten av citronerna.

Klicka ner matfettet i spadet under kraftig vispning och tillsätt den pressade citronsaften.

Häll såsen över de varma fiskfiléerna och garnera med dragonblad eller citronmeliss och citronklyftor. Servera omedelbart.

Servera med bladspenat och ris eller pressad potatis.
Visningar:
1740
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.