Vitt bröd.

Grundrecept för vitt bröd.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

1 liter kallt vatten
25 gr jäst
1700 gr vetemjöl special
30 gr salt

Gör så här

1. Häll allt mjöl i köksmaskinens bunke tillsammans med det kalla vattnet. Dela jästen i småbitar och lägg i. Här tillsätter du det du vill använda som smakämne till brödet. Tänk på att ta lite mer mjöl om du har blöta smakämnen.
2. Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
3. Låt degen jäsa under plast i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den.
4. Baka ut till valfri form och låt jäsa till dubbel storlek innan du gräddar.

Småfranskor 225 graders ugn 12-16 minuter beroende på storlek.

Baguetter 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 8-11 minuter beroende på storlek.

Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.

Är du osäker på om brödet är färdigt, så går det bra att mäta innertemperaturen med en termometer, den bör vara 97 grader.

Tillagningstid: Grundrecept vitt bröd 40 minuter och 2 timmar jäsning
Visningar:
3367
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader