Vitvinssås

Betyg (0 röster)

Ingredienser

1 skalad, finhackad schalottenlök
ca 1 msk smör
1 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl vispgrädde
1/2-1 dl musselbuljong (recept finns i Kokboken)
ca 25 g smör
salt
vitpeppar
(1-2 msk maizenaredning för ljusa såser)

Gör så här

Fräs den finhackade löken blank i smöret, men låt den inte ta färg. Häll på och låt vinet koka ihop, så att knappt hälften blir kvar. Tillsätt grädden och koka ner den med vinet till hälften. Vispa i och smaka av med musselbuljong. Vispa till sist i smöret och smaka av med salt och peppar. Red av med lite maizenaredning om såsen verkar tunn.
Visningar:
1109
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Vitvinssås recept
Smördegsinbakad..
av lennali
över 2 månader
Vinbakad klyftp
av mumsan
över 2 månader
Laxfylld cannel..
av styvan
över 2 månader
Tottes enkla vi..
av totte62
över 2 månader
Fylld laxbörs m
av mumsan
över 2 månader
Fisk i ugn med
av OmiaO
över 2 månader