Vivians nötbakelser

Ibland längtar man efter en liten och inte så mäktig bakelse. Denna lilla läckerhet passar förträffligt bra att servera till kaffet efter maten.

Betyg (0 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

Bottnar:
1½ dl, ca 100 g, hasselnötskärnor
1 äggvita
1 dl strösocker

Tryffel:
150 g mörk blockchoklad
1 dl vispgrädde
50 g kokosfett
1 msk rom, konjak eller whisky

Garnering:
Ca 25 hasselnötskärnor

Gör så här

Tillbehör:
Mandelkvarn
Runt kakmått, ca 5 cm i diameter
Kaksprits med krusig tyll

Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötkärnorna i en mandelkvarn.

Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner socker och malda nötter i äggvitan.

Markera med ett runt mått 25 cirklar på en bakpappersklädd plåt. Bred ut nötsmeten i cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 15 minuter.

Låt kakorna svalna något. Lossa dem frsiktigt och låt kallna på galler.

Gör tryffeln: Bryt chokladen i bitar. Lägg bitarna i en kastrull.

Tillsätt grädde och kokosfett. Låt allt smälta ihop på svag värme under omrörning. Tillsätt rom, konjak eller whisky.

Vispa tryffeln kraftigt ett par gånger. Låt den sedan stelna i kylen ca 30 minuter.

Förbered garneringen. Rosta nötkärnorna i en torr, het stekpanna tills skalet börjar svartna och spricker. Lägg nötterna i en ren kökshandduk. Gnugga bort skalet.

Fyll en kaksprits med tryffel. Spritsa tryffeln på nötbottnarna. Garnera varje bakelse med en rostad nötkärna.
Visningar:
980
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Nötbakelser recept
Små nötbakelser..
av Bodil56
över 2 månader
Frukt- och nötb
över 2 månader
Solveigs nötbak
över 2 månader
Nötbakelse.
över 2 månader
Frukt- och nötb
av tina62
över 2 månader