Wallenbergare

Wallenbergaren har fått sitt namn efter den svenska finanssläkten och sägs ha uppfunnits av fru Amalia Wallenberg, dotter till läkaren och gastronomen Charles E. Hagdal. Eftersom att detta är en festrätt är receptet beräknat för 8 personer, men ingredienserna kan naturligtvis halveras. Servera Wallenbergaren med exempelvis Champinjon- eller Sherrysås och koktpotatis och grönsaker som förvällts i kokande, lättsaltat vatten. Ur Bonniers Stora Kokbok, 1983

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g kalvfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
2 dl vispgrädde
4 port potatismos
2 dl rårörda lingon

Gör så här

Blanda färsen med salt och peppar, tillsätt ägget och grädden lite i taget. Forma färsen till åtta jämnstora lite platta bullar. Stek i smör på medelvärme ca 3 min per sida. Servera med gräddsås, mos och lingon.
Visningar:
5499
Sparat:
86

LIKNANDE RECEPT

Wallenbergare recept
Fiskwallenberga..
över 2 månader
Wallenbergare
av Alven05
över 2 månader
Havets
av MrsC
över 2 månader
Wallenbergare m
över 2 månader
Wallenbergare p
av sune43
över 2 månader
Wallenbergare
över 2 månader