Wallenbergare

Goda färsbiffar med mildsmak. Ursprungsreceptet har hälften kalvbräss/kalvkött

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Wallenbergare

Ingredienser

400 g malet kalvkött
3 äggulor
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk margarin

Gör så här

Blanda kalvköttet med äggulorna.

Späd, med lite grädde i taget. Arbeta färsen så den blir smidig och får en seg konsistens. Salta och peppra.

Forma köttfärsen till 8 platta biffar. Stek långsamt i matfett. De ska helst vara ljust bruna på ytan och mycket ljusa inuti.

Tips
Se till att verkligen få kalvkött av bästa sort, då blir biffarna godast
Visningar:
6474
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Wallenbergare recept
Fiskwallenberga..
över 2 månader
Wallenbergare
av Alven05
över 2 månader
Havets
av MrsC
över 2 månader
Wallenbergare m
över 2 månader
Wallenbergare p
av sune43
över 2 månader
Bägarns busiga
över 2 månader