Whiskyögon

Whiskylikören Drambuie, som smaksätter dessa kakor, har fått sitt namn av gaeliska "An Dram Buidheach" som betyder "drinken som tillfredsställer".

Betyg (0 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

4½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör eller margarin

Fyllning:
½ dl strösocker
½ dl vispgrädde
2 msk honung
1 msk smör eller margarin
1 msk Drambuie (whiskylikör)

Gör så här

Hacka samman mjöl, socker och matfettet skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare.

Forma degen till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie. Låt dem vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Gör fyllningen: Blanda socker, grädde och honung i en kastrull.

Låt honungsblandningen koka häftigt till en tjock smet, ca 10 minuter. Tänk på att inte röra om i smeten när den kokar eftersom den då lätt sockrar sig.

Ta kastrullen från värmen. Tillsätt matfett och Drambuie. Låt krämen kallna.

Skär varje mördegsrulle i 12-13 bitar, ca 1 cm breda. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt.

Gör en liten grop i mitten av varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Tryck försiktigt i mitten på de varma kakorna så att gropen djupnar. Fyll därefter groparna med Drambuiefyllning. Låt kakorna kallna på galler. Låt kakorna stå i kylen tills de ska serveras.
Visningar:
761
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.