Whisky och grönpepparsås

God sås....

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ gul lök
1 msk smör
1 tsk vetemjöl
½ dl rött vin
2 msk kalvfond (på flaska)
2 dl crème fraiche
2 msk whisky (mild och ej rökig)
1 msk grönpeppar (i lag)

Gör så här

Finhacka löken. Fräs den på svag värme i smöret tills den blivit genomskinlig. Pudra över mjölet. Rör om och fräs en stund till. Häll på vin och kalvfond. Koka upp under omrörning. Tillsätt crème fraiche och sjud/koka på svag värme i 5 minuter. Tillsätt Whisky och grönpeppar. Varmhåll på svag värme med lock på tills resten är klart.
Visningar:
2404
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Grönpepparsås recept
Baconlindad flä
av Namnam1
över 2 månader
God grönpeppars
över 2 månader
Superläcker pas
av LaJefa
över 2 månader
Pannbiff med gr
över 2 månader
Grönpepparsås
av Namnam1
över 2 månader