Whiskygravad lax

ingen

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 pers

Ingredienser

1,2 kg lax av mittbiten
3 msk rosépeppar + 1 msk till ganering
1 tsk vitpeppar
0,5 dl salt
0,5 dl socker
0.5 dl whisky

Gör så här

1. Ta bort ryggbenet på laxen och dela biten tvärs

2. Blanda kryddorna, rosépepparn ska krossas. Klappa in kryddorna i fisken. Lägg fiskbitarna med köttsidan mot varandra, Tunn sida mot tjock sida. Häll whiskyn i en tät påse.

3. Lägg fisken i påsen med whiskyn i kylen i två dygn, vänd morgon och kväll.

4. Skär upp i tunna, vackra skivor.
Visningar:
3058
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader