Whiskykyckling (Avancerad)

Lite matigare och om möjligt ännu godare.....

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 grillad kyckling
1 paket bacon
1 röd paprika
1 liten rödlök
1/2 - 2 dl Whisky
3 dl grädde
salt och grov svartpeppar
riven Permesanost
marinerade vitlöksklyftor

Gör så här

Ett inte alltför kalorisnålt recept kanske, men mycket gott. Whiskyn ger en härlig smak på kycklingen.

Bena ur kycklingen och dela upp köttet i mindre bitar. Stek baconet så det blir härligt knaprigt. Tag det ur pannan, spar fettet.
Hacka rödlök och paprika i inte allt för små bitar. Stek det i "baconspadet".
Lägg i kycklingköttet.
Häll på whisky och grädde. Låt puttra ca 7-8 min. Lägg i baconet som du delat i mindre bitar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt, helst färsk pasta, toppa med permesan och några marinerade vitlöksklyftor.
Visningar:
2632
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Whiskykyckling
över 2 månader
Gräddig whiskyk
av kekke46
över 2 månader