Whiskymarinerad fläskfilé

Whiskyälskare kan prova att använda sin favorit maltwhisky.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 dl maltwhisky, ex Black Ribbon
1 dl soja
1 dl matlagningsgrädde
Klyftpotatis
Sockerärtor

Gör så här

Putsa och skiva fläskfilén i cirka 2 cm tjocka bitar. Platta till bitarna lätt.
Blanda sojan och whiskyn i en skål. Lägg i fläskfiléslantarna i skålen och låt stå helst över natten eller några timmar. Sila sedan marinaden och spara den. Stek köttet några minuter på varje sida. Häll den silade marinaden i en kastrull och tillsätt grädden. Koka upp försiktigt och servera som sås. Servera till klyftpotatis och sockerärtor eller en potatisgratäng och en grönsallad.
Visningar:
2958
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Whiskymarinerad recept
Tomat- och whis..
av jas65
över 2 månader
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Whiskymarinerad
av Gillsan
över 2 månader
Whiskymarinerad
över 2 månader
Grillad whiskym
över 2 månader
Whiskymarinerad
över 2 månader