WIENERBRÖD

Mjölk ägg och margarin ska vara kylskåpskallt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
35-40

Ingredienser

Deg:
2 ägg
3 dl kall mjölk
½ msk socker
50 gr jäst
8 - 9 dl vetemjöl
500 gr margarin

Fyllning:
100 gr mald sötmandel
100 gr socker
1 ägg
25 gr margarin

Gör så här

Rör ihop ägg mjölk socker och jäst. Tillsätt mjölet. Kavla ut 1 cm tjock skiva. Skiva margarinet med en osthyvel och lägg ut över halva degen.

Kavla ut degen och vik den tredubbelt Vrid den ett kvarts varv. Kavla och vik tredubbelt igen. Upprepa en gång till. EJ MER!

Kavla ut och sporra ut fyrkanter. Mal mandeln och blanda mandelmassan. Lägg en klick på varje ruta. Nyp ihop
Låt jäsa 1,5 tim. Pensla med ägg.

Glasera med florsocker och vatten

250 – 275° i 5-10 min
Visningar:
1314
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

WIENERBRÖD recept
Berits
över 2 månader
Fusk wienerbröd
av lennali
över 2 månader
Wienerbröd i lå
av lennali
över 2 månader
Wienerbröd utan
av mafia
över 2 månader
Smördegsrutor m
av Cayene
över 2 månader