Wienerbröd i långpanna

Ett annat sätt att baka fuskwienerbröd på.

Betyg (6 röster)
Wienerbröd i långpanna

Ingredienser

75 g jäst
150 g margarin/smör
2 dl mjölk
1 tsk stött kardemumma
½ tsk salt
1 dl socker
2 lättvispade ägg
ca 9 dl vetemjöl

Fyllning 1:
8 msk vanilj/marsanpulver för kallrörd vaniljkräm
3 dl mjölk

Fyllning 2:
150 g margarin/smör
2 dl socker
1 msk ljus sirap

Gör så här

Ugn 250º.

Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt och häll över jästen, rör till jästen har löst sig. Tillsätt ägg, salt, socker och kardemumman, rör om. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg, låt jäsa i 15 minuter.

Blanda de två olika fyllningarna.

Dela degen i två delar, den första kavlas ut till en rektangulär kaka som läggs på ett bakplåtspapper i långpannan. Bred över fyllning 1.

Kavla ut den andra degbiten till en rektangel, bred på fyllning 2, rulla ihop som en rulltårta, skär i ca 20 bitar (eller några fler, beror på hur stor långpanna du har) och ställ dem med snittytan ner på den första kakan som ligger i långpannan. Låt jäsa i 60 minuter, övertäckt.

Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller när kakan är färdig ringla över florsocker.

Grädda på nedersta falsen i 15-20 minuter.
Ät och njut
Visningar:
17540
Sparat:
497

LIKNANDE RECEPT

Wienerbröd recept
Berits
över 2 månader
Fusk wienerbröd
av lennali
över 2 månader
Wienerbröd utan
av mafia
över 2 månader
Smördegsrutor m
av Cayene
över 2 månader
Bappis Glasswie..
av Bappi
över 2 månader