Wienerbröd med nötfyllning

Dessa frestande wienerbröd med läcker hasselnötsfyllning får det verkligen att vattnas i munnen! Jästiden är lång men den som väntar på nåt gott ...

Betyg (1 röst)
Antal personer
20 st

Ingredienser

150 g smör
1 ägg
1½ dl kall kaffegrädde
½ pkt jäst
½ dl strösocker
En nypa salt
6 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g hasselnötsmassa

Pensling:
1 uppvispat ägg

Garnering:
100 g blockchoklad

Gör så här

Rör samman smör och ägg. Blanda sedan ner grädden i smörblandningen.

Smula ner jästen. Rör runt så att jästen löses. Blanda till sist ner socker, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg.

Kavla ut en rektangel, ca 40x50 cm, och skär eller sporra ut 20 fyrkanter.

Fördela hasselnötsmassan på degbitarna. Vik in hörnen mot mitten och lägg sedan kakorna i pappersformar.

Låt dem jäsa cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter.

Låt kakorna svalna medan du smälter chokladen i vattenbad eller i mikron.

Ringla därefter den smälta chokladen över wienerbröden.
Visningar:
1644
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Wienerbröd recept
Berits
över 2 månader
Sagolika bullar..
av Bodil56
över 2 månader
Fusk wienerbröd
av lennali
över 2 månader
Wienerbröd i lå
av lennali
över 2 månader
Wienerbröd utan
av mafia
över 2 månader
Smördegsrutor m
av Cayene
över 2 månader