Wienerschnitzel

En billigare variant som är gjord på fläskkött.

Betyg (8 röster)
Antal personer
4 st
Wienerschnitzel

Ingredienser

4 skivor skinkinnanlår

Dubbelpanering:
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 msk vatten
1 1/2 dl ströbröd

Garnering:
1 citron
4 ansjovisfiléer
4 tsk kapris

Tillbehör:
stekt potatis eller klyftpotatis
Små gröna ärtor

Gör så här

1. Banka ut köttet lite . Blanda samman mjölet med salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägget med vatten i en djup tallrik. Lägg ströbröd på en annan tallrik.
2.Vänd varje köttskiva först i mjölblandningen, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet. Se till så att ströbrödet klappas in ordentligt. Lägg schnitzlarna åt sidan så att paneringen får torka lite.
3. Skala under tiden citronen och skär den i ganska tjocka skivor. Rulla samman varje ansjovisfilé och lägg en på varje citronskiva. Fyll ansjovisrullarna med kapris.
4. Hetta upp en stekpanna med matfett. Stek schnitzlarna sakta i ej för varm panna ca 3 min på varje sida. Garnera med citronskivorna.
5. Bjud potatis och små gröna ärer till.
Visningar:
15740
Sparat:
246

LIKNANDE RECEPT

Wienerschnitzel recept
Wienerschnitzel..
av zonale
över 2 månader
Schnitzel á la ..
över 2 månader
Wienerschnitzel
av evaldo
över 2 månader
Panerad stekt z..
av Tatiana
över 2 månader
Kickis österrik
av zonale
över 2 månader
Wienerschnitzel
av Aron
över 2 månader