Wienerstänger

När mamma Gulli, mormor Edla eller farmor Lisa bjöd
på "kafferep" var Wienerstänger en av "Sju sorters kakor" på kakfatet.
Goda tyckte vi barn...

Betyg (1 röst)
Antal personer
60 st
Wienerstänger

Ingredienser

250 g smör
1 1/2 dl socker
2 st ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt

Fyllning:
3-4 msk fast, röd sylt

Glasyr:
2 dl florsocker
1,5-2 msk vatten

Gör så här

Ugn 200 grader.
Rör matfett och socker.
Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornssaltet.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder.
Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Gör en fördjupning i mitten på varje längd.
Fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Blanda ingredienserna till glasyren.
Bred den på de varma längderna.
Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.
Visningar:
4404
Sparat:
72

LIKNANDE RECEPT

Wienerstänger recept
Mormors wieners..
över 2 månader
Wienerstänger m
av Queenie
över 2 månader
Tant Carins wie..
av UllaC
över 2 månader
Anitas wienerst
av monci
över 2 månader