Wok med kinakål

En sund rätt som i stort sett blir färdig i en handvändning. Passar utmärkt för såväl vuxna som barn.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g fläskfilé
4 msk soja + woja till wokgrytan
1 msk potatismjöl
1 litet huvud kinakål
2 röda paprikor
1 knippa vårlök
2 vitlöksklyftor
3 msk solrosolja
½ dl köttbuljong
½ dl torrt vitt vin
3-4 msk risvin eller torr sherry
Peppar

Gör så här

Putsa fläskfilén. Skär filén i tunna skivor. Blanda soja och potatismjöl i en skål och tillsätt köttet. Ställ åt sidan.

Plocka av alla kinakålsblad från huvudet. Skölj bladen noga. Låt bladen rinna av väl. Halvera bladen på längden och skär dem i 2 cm stora bitar. Ansa paprikan och skär den i tunna strimlor. Skölj och ansa vårlökarna och skär dem i tunna skivor. Skala vitlöken.

Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna. Lägg i hälften av köttet och bryn under omrörning. Ta upp köttet ur wokpannan. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och bryn resten av köttet. Ta upp köttet ur pannan.

Hetta upp resten av oljan och fräs paprikan under omrörning i 2 minuter. Tillsätt vårlöken och låt den fräsa med ca 1 minut. Pressa ner vitlöken. Tillsätt buljong och vitt vin och smaka av med risvin, peppar och soja. Tillsätt kött och kinakål och låt allt bli genomvarmt.
Visningar:
2545
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Wok recept
Wokade nudlar m..
över 2 månader
Strimlad biff m
över 2 månader
Sötsur Fläskfil
över 2 månader
Leilas Pad Thai..
av mumsan
över 2 månader
Teriyakikycklin
över 2 månader
Pepparrotslax
av evaldo
över 2 månader