Wokad lax med cajunsås

Lax, paprikor, champinjoner och salladslök tillsammans. Salladslöken byter jag ibland ut mot purjolök i lagom mängd. Det fungerar bra det också. Cajunkryddor ersätter jag med lite cayennepeppar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g laxfilé
2 röda paprikor
150 g champinjoner
6 salladslökar
2 msk matolja
Salt
Peppar
1 dl hönsbuljong
2 dl crème fraîche

Marinad:
1 dl Oyster & Shrimp sauce
1 msk cajunkryddor
2 krossade vitlöksklyftor

Gör så här

Rör samman marinaden i en skål. Skär bort skinnet på laxen och skär köttet i grova strimlor. Lägg dem i marinaden och rör om. Låt stå ca 1 tim.

Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela svampen och skiva salladslöken. Fräs paprikan, svampen och salladslöken ett par minuter i lite olja i het wok eller stor stekpanna under omrörning. Salta, peppra. Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan.

Hetta upp lite mer olja i woken. Ta upp laxbitarna ur marinaden och woka dem försiktigt ett par minuter.

Häll på buljongen, crème fraîche och marinad och lägg i grönsakerna. Låt puttra på svag värme 1-2 min eller tills laxen är klar. Servera med kokt jasminris.
Visningar:
1862
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Cajunsås recept
Wokad lax med c..
av Jessika
över 2 månader
Cajungryta med
av Fin
över 2 månader