Wokade nudlar med fläskfilé

Knapriga äggnudlar med pikant marinerad fläskfilé och salladslök sätter en asiatisk touche på denna rätt.

Betyg (27 röster)
Antal personer
4 st
Wokade nudlar med fläskfilé

Ingredienser

200 g äggnudlar
400 g fläskfilé
1 knippa salladslök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja

Marinad:
1 msk färskriven ingefära eller 1 tsk mald
1 krm salt
1 krm socker
1 msk soja
1 msk ostronsås ( eller soja)
1 msk sesam- eller rapsolja

Sås:
1 msk socker
1 msk soja
1 msk ostronsås
1 msk sesam- eller rapsolja
1 msk maizenaredning för mörka såser
1 1/2 dl hönsbuljong

Gör så här

1. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Skär fläskfilén i strimlor och låt marinera i ca 30 min i kylskåp.

2. Skölj, ansa och skär salladslöken i 4 cm långa bitar. Skala och finhacka vitlökensklyftan.

3. Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål.

4. Koka nudlarna i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av.
Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Stek nudlarna knapriga under omrörning. Ta upp och lägg på fat så länge.

5. Låt fläskfilén rinna av från marinaden. Hetta upp resten av oljan i woken. Stek vitlök och fläskfilé under omrörning i 3 min. Tillsätt salladslöken och häll över såsen. Låt puttra några minuter.

6. Häll fläskfilé med sås över nudlarna och servera.


Serveringstips
I kina serverar man gärna en sallad gjord av bambuskott, böngroddar och kinakål.

Grönt te, alternativt ett lätt vitt vin eller rött vin rekommenderas som dryck.
Visningar:
44144
Sparat:
1294

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader