Wokat fläsk med purjo & paprika

Det här receptet har ett lite annorlunda tillagningsätt när det gäller köttet. Och det blir lyckat!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Wokat fläsk med purjo & paprika

Ingredienser

600 g fläskkotlett
3 msk rapsolja (för stekning)
1 st purjolök
1 st stor grön paprika
3 klyftor vitlök
3 tsk kinesisk mushroom soja
2 tsk het Chilisås
3 msk hoisinsås

Tillbehör:
Jasminris

Gör så här

Skölj kotletterna och snitta dem i fettkanten så de inte kupar sig under tillagningen. Lägg dem i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp och skumma av. Sänk värmen och lägg på lock. Koka sakta i 30 minuter eller tills köttet är mört.

Dela purjon på längden och skölj. Strimla i 3 cm stora bitar. Tag även med en del av det gröna. Skär paprikan i bitar.
Finhacka vitlöken.

Tag upp köttet och spola med kallt vatten. När det svalnat tag bort ben och fettkant och skär det i tunna skivor.

Hetta upp olja i wokgrytan. Fräs köttet till det är brynt, tillsätt soja, het chilisås, finhackad vitlök, paprikan och purjon.
Fräs i ca 2 minuter.

Tillsätt Hoi sin sause och låt puttra ytterligare 2 minuter.
Smaka av.
Servera med jasminris.
Visningar:
2282
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader