Yakiniku (marinerad biff)

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g rostbiff
1 purjolök
5 vitlöksklyftor
3 msk japansk soja
2-3 msk strösocker
2-3 msk whisky
2 msk matolja, t ex rapsolja
sesamfrön
(färsk ingefära och chilipeppar)
Till servering:
Fint strimlade och lätt frästa morötter samt japanskt ris

Gör så här

Frys in köttet (om du köper färskt) och halvtina det sedan. Då kan du skära riktigt tunna skivor.
Skölj och strimla purjolöken och pressa vitlöksklyftorna. Varva sedan köttet i en bunke i tunna lager med soja, socker, whisky, olja, purjo och vitlök emellan.
Låt det stå och dra några minuter. Stek sedan hastigt i omgångar i het panna med lite olja i.
Men den ska inte bli hårdstekt. Rosta sesamfrön och strö över.
Finhackad färsk ingefära och chilipeppar ger extra krydda. Var lite försiktig med sockret om du inte vill ha för sött.
Visningar:
5688
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Yakiniku recept
Lövbiff Yakinik..
över 2 månader
Yakiniku
över 2 månader
Yakinikusås
av jas65
över 2 månader
Yakiniku
över 2 månader
Asiatisk gurksa
över 2 månader
Japansk sallad
av jolmen
över 2 månader