Youghurtglass med mynta

Mynta är en härlig kryddväxt med många användningsområden. Här kommer den till sin rätt i en dessert som passar utmärkt i påsktider.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6 bitar

Ingredienser

1 dl mellanmjölk
1 vaniljstång
2 äggvitor
7 msk florsocker
5 dl youghurt naturell, 3 %
1 äggula
1 msk torkade myntablad
2 droppar grön hushållsfärg

Garnering:
Ev färska myntablad

Gör så här

Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner kornen i mjölken. Lägg även ner den skrapade vaniljstången. Värm mjölken försiktigt, den får inte koka. Låt mjölken svalna ca 10 minuter.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt florsockret och vispa lite till. Rör ner den avsvalnade mjölken, youghurten, äggulan och myntabladen i äggvitesmeten. Färga smeten med hushållsfärgen.

Häll smeten i en plastbehållare och frys den ca 2 timmar. Ta glassen ur frysen och vispa den, gärna med handmixer. Låt glassen frysa färdigt, ca 4 timmar eller över natten. Ta ut den ca 15 minuter före servering så att den hinner mjukna något. Servera kulor av glassen, t.ex. i höga glas, gärna garnerade med några färska myntablad.
Visningar:
654
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Youghurtglass recept
Enkel kolayough..
över 2 månader
Smalare marängs
av tina62
över 2 månader
Youghurtglass m
av Queenie
över 2 månader
Morotsmuffins
av Ninaas
över 2 månader
Chokladkakor me
av Queenie
över 2 månader
Festliga citron
av Queenie
över 2 månader