Youghurttårta med frukt

Denna tårta består av mjuk mandelbotten under en krämig, honungssötad fyllning som ackompanjeras av aprikoser och körsbär.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12 bita

Ingredienser

3 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
50 g finhackade hasselnötter

Fyllning:
8 gelatinblad
2 - 3 msk hett vatten
1 burk aprikoser
1 burk körsbär
4 dl matlagningsyoughurt
1 dl crème fraiche
1 dl honung
2 msk färspressad citronsaft
½ citron, rivet skal
2 dl vispgrädde

Gör så här

Använd en form, 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Klä botten med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Placera en skål över en kastrull med kokande vatten. Lägg ägg och socker i skålen och vispa tills krämen blivit fast, ca 10 minuter. Vänd försiktigt ner mjölet. Blanda ner nötterna. Häll smeten i formen. Baka 10 minuter i ugnen.

Blöt upp gelatinet i 5 dl kallt vatten. Låt aprikoser och körsbär rinna av. Spara sarften. Blanda youghurt, crème fraiche, honung, citronsaft och citronskal. Vispa grädden hårt och rör ner den i smeten. krama ur gelatinet och lös upp det i 2-3 msk hett vatten. Vispa ner gelatinet i smeten.

Blanda ½ dl aprikossaft och ½ dl körsbärssaft. Droppa blandningen över tårtbottnen. Bred på 1/3 av youghurtsmeten. Täck med aprikoser och körsbär. Bred på resten av youghurtsmeten. Låt den stå kallt i minst tre timmar. Garnera med frukt och mandel.
Visningar:
892
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.