Zätas Pytt med ägg och gräddsås

att få en välsmakande pytt har med förarbetet att göra!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Zätas Pytt  med ägg och gräddsås

Ingredienser

600 g blandat kött, ox , fläsk , skinka , röktfläsk och falukorv
1 st stor gul lök
800 g potatis
smör till stekning
worcectershiresås
salt
peppar

Gräddsås:
1 msk smör
1/2 msk vetemjöl
1 dl kraftig kalvbuljong
2 dl grädde
1/2 tsk kikkoman soya
salt & peppar

Till servering:
4 nystekta ägg
inlagda rödbetor
rostat knäckebröd
HP-sås

Gör så här

Skär köttet i små kuber och ställ dem i kylen tills det blir stek dax
skala och hacka löken lika fint. Skala och skär potatisen i små kuber
Gör såsen: Fräs smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med buljongen och grädden smaka av med salt ,soya och peppar
Börja med att steka potatisen i smör, tillsätt löken efter ett par minuter stek ca 15min, rör ofta så att potatisen inte bränns
Lägg nu i köttet och låt allt bryna tillsammans vänd försiktigt
stänk lite worcestershire sås salt & peppar
håll varmt medan äggen steks
Serveras rykande varmt med ägg rödbetor och gräddsås samt rostat knäckebröd och HP-sås Glöm inte nubbe neller din favorit pilsner
Visningar:
1891
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Gräddsås recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
LCHF - Janssons
av tompa48
över 2 månader
Köttfärsrullade
över 2 månader
Pastagratäng
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader