Zabaione

Jättegod vinkräm från Italien.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 äggulor
4 msk strösocker
1 1/4 dl marsalavin

Fruktsallad:
färska fikon
jordgubbar eller hallon

Gör så här

1. Vispa ihop marsalavin, äggulor och socker i en rostfri kastrull med höga kanter. 2. Sätt kastrullen på en platta med låg värme och vispa den hela tiden så att krämen blir pösig. Det är väldigt viktigt att inget fastnar på sidorna eller i botten. Så fort den första kokbubblan syns skall zabaionen tas av plattan. 3. Låt svala en stund, servera sedan i höga glas och garnera med hallon, jordgubbar eller färska fikon.
Visningar:
875
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Zabaione recept
Äppelzabaione
över 2 månader
Zabaione freddo..
av lennali
över 2 månader
Kryddiga whisky
av UllaC
över 2 månader
Zabaionegratine
av tina62
över 2 månader
Ljummen cocktai
av Lolan
över 2 månader
Kahlua cheescak
av Lolan
över 2 månader