zahr´s janzon

Älskar att exprimentera men denna är min favorit helst i portionsformar med avtagbar kant
och glöm inte snapsen, ölet och rostat knäckebröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
zahr´s  janzon

Ingredienser

400 g potatis
2 lökar (gula)
2 brk "äkta anjovis file"
2 dl grädde (vispgrädde) inget trams
salt
peppar
smör till stekningen och pensling
och anjovis spadet glöm ej detta lätt att hälla ut det .

Gör så här

starta upp ugnen 175 grader blir bra
be någon familje medlem skala potatisen, sen strimla dom men spar ett par som du skär i tunna skivor(för att klä formen)
skala och strimla löken lika dant som pluggen (potatisen)
fräs den så den blir gyllenbrun( vill man kan man slå på en skvätt öl som löken får gotta sig med)
nu lägger du i potatisen och anjovis spadet, häll över grädden. smaka av med salt och peppar låt detta puttra en 5-7 minpå svag värme
under tiden har du penslat formarna (detta sker lättast med rumsvarmt smör) klä dem med potatis skivor på sidorna och botten
varva i lök och potatis blandningen med anjovisfiléerna tills formarna är fyllda vill du kan du toppa översta lagret med extra anjovis
ställ detta i mitten av ugnen i ca 45min
låt den vila något innan servering
Visningar:
1730
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.