Zucchini- och paprikaragu

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 stor schalottenlök
400 g zucchini
1 stor eller två små röda paprikor
1 apelsin
1-2 tsk olivolja
1/2 tsk torkad rosmarin ,eller 1 tsk hackade färska blad
1 tsk salt
svartpeppar
1 dl crème fraîche

Gör så här

Finhacka schalottenlöken. Skär zucchinin i 4 kvartar på längden. Skär sedan tvärs över längderna i tunna skivor. Strimla paprikan. Pressa saften ur apelsinen. Hetta upp oljan i en gryta eller traktörpanna. Stek löken i 2-3 minuter. Tillsätt zucchini, paprika, apelsinsaft och resten av ingredienserna utom crème fraîchen.Låt ragun koka upp under lock och sedan puttra på svag värme i 5 minuter. Ta av locket och fortsätt småkoka i ytterligare 5 minuter. Blanda i crème fraîchen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera till nygrillat fläsk- eller fågelkött.
Visningar:
554
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Paprikagulasch
av Prima
över 2 månader