Zucchini con patate e pomodori

Gott till kött. Fungerar istället för potatisgratäng och det är mycket färg och matig.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

0.5 st medelstor zucchini eller 2 små
2 st medelstora potatisar
1 st tomater
0.5 dl finstrimlad purjolök
1.5 msk olivolja
0.75 tsk salt
0.25 dl riven parmesanost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skär zucchinin i tunna skivor. Halvera tomaterna, lägg halvorna med snittytan neråt och skiva dem tunt. Skala potatisen och skiva den tunt, gärna i matberedare. Lägg potatisen i en skål, häll i hälften av både olivolja och salt och rör om.

3. Varva zucchini- och potatisskivor på högkant. Stick ner tomatskivor och strimlad purjolök med jämna mellanrum. Stänk över resterande olivolja och krydda med resten av saltet.

4. Stek i ugnen i 35–45 minuter. Strö över parmesanosten när 10 minuter av ugnsstekningen återstår.
Visningar:
536
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader