Zucchini med fetaost

Den användbara zucchinin fyller vi här med en blandning av fetaost och örter. Gott som tillbehör.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 små zucchini
100 g fetaost
2 persiljestjälkar
2 dillkvistar
4 msk olivolja
4 msk ströbröd
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
2 msk pressad citronsaft

Citronskivor till garnering
Persilja till garnering

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Skölj och torka zucchinifrukterna. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg de hela grönsakerna på pappret. ugnsstek dem i 40 minuter. Ta ut plåten och låt dem svalna något. Höj ugnsvärmen till 200 grader.

Halvera de ugnsstekta grönsakerna på längden och gröp ur fruktköttet. Lämna ½ cm kant runtom.

Tärna fruktkött och fetaost. Hacka örtkryddorna fint. Blanda alltsammans med olivoljan och ströbrödet, smaksätt med salt, svartpeppar och citronsaft.

Fyll zucchiniskalen med grönsaks- och ostblandningen och gratinera i 20 minuter eller tills ytan är läckert gyllenbrun. Garnera med små persiljebuketter och tunna skurna citronskivor. Servera rätten genast.
Visningar:
1209
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader